Жители на Айтос отново излязоха на протест и затвориха кръстовището до

...
Жители на Айтос отново излязоха на протест и затвориха кръстовището до
Коментари Харесай

Пореден протест в Айтос, жителите искат обходен път за камионите |

Жители на Айтос още веднъж излязоха на митинг и затвориха кръстовището до изхода на града. Местните упорстват за обходен маршрут, по който да се движат тежкотоварните коли

аргументи гибелта на татко и двете му деца, а 17-годишно момче е в сериозно положение в бургаската болница. Камион навлязъл в насрещното придвижване, блъснал две коли и се преобърнал в градинката пред горското стопанство в града. Наложило се е екипи на пожарната да срежат камиона, с цел да извадят оживелия водач.

На същото място преди една година камион провокира верижна злополука.

Местните са почнали да събират подписи за обходен път. 

В събота още веднъж при митинг се стигна до конфликти с полицията, след като протестиращите потеглиха с шествие към изхода на града в посока Руен и Провадия, а полицейски чиновници се пробваха да ги спрат. В митинга тогава участваха над 1000 поданици на Айтос, както и близки и другари на починалите от село Речица. Те скандираха " Тировете вън ", " Мафия ", " Стига жертви ".

Очаква се на следващия ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков да посети Айтос. Граматиков ще инспектира строителството на Северния обходен път на Бургас, както и изпълненото строителство на локално свлачище в кв. " Сарафово ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР